Kagebazar.dk

Chili-lakrids karameller

Det skal du bruge:

  • 150 gram smør
  • 3 dl fløde
  • 1 1/2 dl mørk sirup
  • 375 gram rørsukker
  • 2-3 spsk lakridspulver
  • Tørret knust chili

Sådan gør du:

Bland lakridspulver med sukker, smelt smørret i en gryde med stor bund, tilsæt sukker, fløde og sirup og rør godt rundt, lad blandingen koge til den begynder at tykne, og former en dråbe i et glas koldt vand.

Har man et sukkertermometer kan følgende temperature være en guide til dine færdige karamellers konsistens:

ca 120-125 grader: bløde karameller

ca 125-130 grader: almindelige karameller

ca 130-135 grader: hårde karameller

Sørg for at røre i gryden ofte så karamellen ikke brænder på.

læg papir på en bageplade til at hælde den færdige karamelmassen ud på

lad den køle lidt, og brug en spartel til at folde hjørnerne ind til du får den ønskede tykkelse af dine karameller, lad den køle lidt mere inden karamellerne skæres i mund rette stykker, pak karamellerne ind eller drys dem med flormelis så de ikke klistre sammen.

Skriv et svar