Kagebazar.dk

Koldhævede gulerodsboller

Du skal bruge:

  • 25 gram gær
  • 1 liter koldt vand
  • 3 tsk salt
  • 2 spsk honning
  • 3-4 store gulerødder
  • 1 1/2 dl yoghurt
  • 150-200 gram groft mel
  • 3 dl kerner/frø (f.eks. hørfrø, solsikkekerner, græskar kerner eller chia frø)
  • hvedemel til rette konsistens

Sådan gør du:

Opløs gæren i vandet tilsæt salt og honning og lad det stå og trække imens du ordner gulerødderne. tilsæt de resterende ingredienser og rør dejen sammen til den er jævn, dejen skal være lettere flydende da bollerne ellers bliver tørre. lad dejen hvile i køleskabet natten over og sæt så klatter af på en plade som du lader hvile ca 20-30 min inden du bager dem ved 220 grader i ca 25-30 minutter.

Skriv et svar