Kagebazar.dk

Påskekage med hvid chokolade, citron og lakrids

En lækker frisk kage, der smager himmelsk.

Du skal brug:

Bunde:

  • 180 gram hvid chokolade
  • 160 gram blødt smør
  • 160 gram rørsukker
  • 1 vanilje stang
  • 6 æggeblommer
  • 6 æggehvider
  • 120 gram mel
  • 1 tsk bagepulver
  • skal af en citron
  • 2-4 tsk lakridspulver

Fyld:

  • 1 Vanilje stang
  • 100 gram rørsukker
  • 3 pasteuriserede æg
  • skal fra 1 citron
  • 4 blade husblas
  • saft af 2 citroner
  • 2 1/2 dl piskefløde

Sådan gør du:

Bunde:

Smelt chokoladen over vandbad, pisk smør, sukker og vanilje luftigt, tilsæt citronskal og rør æggeblommerne i en ad gangen, Pisk hviderne stive, pisk den smeltede chokolade i smør blandingen, og tilsæt så mel, bagepulver og lakridspulver. til sidst vendes hviderne i og dejen hældes i en springform og bages ved 170 grader i ca 50 minutter. lad bunden blive helt kold inden du starter på fyldet.

Fyld:

pisk æg, vanilje og sukker luftigt, sæt husblasen i blød i koldt vand, pisk fløden stiv, tilsæt citronskal i æggemassen, smelt husblasen over et vandbad, bland lidt af saften i inden husblas og saft piskes i æggemassen. Vend til sidst fløden i og lad fromagen står ca 5 min til den begynder at sætte sig.

kagen:

Skær bunden i 3 stykker, læg den ene bund tilbage i formen og hæld 1/3 del af fromagen over, læg en bund mere og hæld fromage på igen, også den sidste bund og det sidste fromage. Lad kagen stå mindst et par timer inden den tages ud af formen og anrettes på et fad. Pynt eventuelt med flødeskum eller småske marcipan.

 

 

 

Skriv et svar