Kagebazar.dk

Chokoladekage med karmelfyld

Du skal bruge:

  • 4 æg
  • 6 dl sukker
  • 1 1/2 tsk vaniljesukker
  • 175 g smør
  • 3 dl hvedemel
  • 8 spsk kakao
  • 1/2 tsk bagepulver

Karamelfyld:

  • 1 dåse kondenseret mælk
  • 80 gram smør
  • 80 gram brunfarin
  • smag efter ønske f.eks. salt, chili, lakrids, lime, orange, mint osv.

Sådan gør du:

smelt smøret i en gryde imens du pisker æg og sukker luftigt, bland mel, kakao og bageulver sammen. tilsæt det smeltede smør i æggemassen og vend melblandingen i. hæld 2/3 dele af dejen i en smurt form (ca 22X22) og bag den ved 175 grader i ca 30 min imens du laver karamelfyldet.

bland alle ingredienserne til karamelfyldet i en gryde og varm det op til kogepunktet under omrøring, lad så på blusset ved svag varme i 15-20 min og rør i det jævnligt.

når kagen er bagt nok til at den kan bære fyldet uden at falde sammen, hældes karamelden over kagen og resten af kagedejen hældes henover (er den blevet lidt tyk kan man med fordel sprøjte den på med en sprøjtepose) bag kagen ca 30-40 min til den er fast, lad den køle helt af inden servering.

kagen er en tung kage men smager fuldstændig himmelsk, og ville tage sig rigtig godt ud som en dessert tilsat en lækker vaniljeis, eller måske ligefrem en hyldeblomst sorbet.

 

Rigtig god fornøjelse.