Kagebazar.dk

Charlotte royal med brombær

Du skal bruge:

  • 800 g brombær
  • 225 g sukker
  • 3 æg
  • 100 g sukker
  • 100 g mel
  • 1 tsk bagepulver
  • 5 blade husblas
  • 1/2 liter fløde

kog en brombærpuré af brombær og sukker, i ca 15-20 min blend det hele til en jævn masse og kog evt videre til den har en cremet konsistent. Lad puré’en køle helt af.

Bag en roulade bund ved at piske æg og sukker luftigt, og sigt mel og bagepulver i æggemassen og vend det sammen til en jævn masse, smør massen ud på en bradepande og bag den ved 200 grader i ca 8-10 min til den er gylden, lad bunden køle helt af inden du går videre.

Smør 1 1/2 til 2 dl brombær puré på rouladebunden og rul den sammen, skær kagen i tynde skiver som lægges i en skål, beklædt med husholdningsfilm.

sæt husbladsen i blød og smelt den med det vand der hænger ved, tilsæt lidt brombærpuré i den smeltede husblas og rør det godt ud, tilsæt lidt mere og rør igen godt, nu vendes resten af puré’en og husbladsen sammen med den piskede fløde, og det hældes op i skålen med rouladestykkene. sæt kagen på køl 4-6 timer, vend den ud på et fad og pynt evt med fløde og frisk frugt.

 

Rigtig god fornøjelse.