Du skal bruge:
Bund:
- 225 gram hvedemel
- 2 spsk kakao
- 150 gram smør
- 2 spsk sukker
- 1-2 spsk vand
Fyld:
- 175 gram smør
- 350 gram farin
- 4 æg
- 4 spsk kakao
- 150 gram mørk chokolade
- 3 dl kaffefløde
Pynt:
- 4 1/2 dl piskefløde
- 100 gram hakket chokolade
Sådan gør du:
Smuldre smøret i mel, kakao og sukker og så meget vand at dejen bliver smidig, sæt den på køl 15-20 min inden den rulles ud i en tærteform. Bag den ved 190 grader i 15 min med et stykke bagepapir og nogle ris eller bønner oveni sådan at kanterne ikke falder ned. fjern papiret og bag bunden færdig i ca 10 min. imens blandes fyldet, pisk smør og sukker luftig og tilsæt æggene pisket sammen med kakao. smelt chokoladen og kom den i dejen sammen med kaffefløden, hæld massen over bunden og bag kagen ved 160 grader i 45-60 min indtil fyldet er let stivnet. lad kagen køle helt af inden den piskede fløde smørres ud over kagen og pyntes med hakket chokolade.