En rigtig lækker frisk marmelade, god til at lige give en lidt tam ostemad et lille kick.
Du skal Bruge:
- 1500 gram rabarber
- 800-1200 gram rørsukker
- 8-10 spsk mørk balsamico eddike
- 2-5 chili (en lille rød bhut jolokia, en medio rød og en lille grøn harbanero giver godt burn til denne potion)
- lidt salt
- saft fra en lime
Sådan gør du:
Skyld rabarberne og snit dem i små stykker, og hæld dem i en gryde sammen med de øvrige ingredienser. lad stå 15-20 min til det safter. kog langsomt op og lad koge uden låg 15-20 min rør ikke for meget i det. hældes på glas og lukkes med det samme.
Opskriften er vejledende da man jo alle har forskellig smag, og rabarberne kan være forskellige i surheds grad og alt efter hvilke chili du bruger variere det hvor stærk marmeladen bliver, så prøv dig frem til du lige finder den rette smag, som du kan lide.