Kagebazar.dk

Ostelagkage

lækker frisk ostelagkage, en rigtig god afslutning på en god menu.

Det skal du bruge:

Bund:

  • 150 g smør
  • 150 g digestive kiks
  • 150 g Chocolate chip cookies
  • smør og sukker til formen
  • Creme:

  • 4 blade husblas
  • 400 g flødeost naturel
  • 1 lime, saften og revet skal heraf
  • 1½ dl cremefraiche 18 %
  • 125 g flormelis
  • 4 dl piskefløde
  • Gelé:

  • 3 blade husblas
  • 3 dl solbærsaft


  • Sådan gør du:
    Smelt smørret i en gryde. Knus kiksene og småkagerne fint og rør dem sammen med det smeltede smør. Smør en springform af ca. 22 cm i diameter med lidt smør. Kom kiksemassen i bunden, og pres den godt sammen – ca. ½-1 cm op ad kanten. Bag kiksebunden 15-20 min ved 200 grader, indtil den er gylden på overfladen. Tag den ud af ovnen og afkøl.

    Udblød husblassen i en skål med koldt vand. Tag husblassen op af vandet, og kom det i en skål som tåler varme, og smelt husblassen over vandbad.

    Rør flødeost, limesaft, limeskal og cremefraiche sammen med flormelis, til det er en jævn masse i en skål.

    Sigt husblassen i cremen, og rør det hurtigt sammen. Pisk fløden til skum og vend den i flødeostcremen.

    Kom flødeostcremen i formen ovenpå den bagte kiksebund, og smør den ud i et jævnt lag. Sæt den i køleskabet.

    Udblød husblas til geleen i en skål med koldt vand. Bring solbærsaft til kogepunktet – tag gryden af varmen, og tilsæt det udblødte husblas under omrøring i den varme væske. Afkøl solbærgeleen til den er finger-varm, og hæld den over flødeostecremen og sæt kagen i køleskabet mindst 3-4 timer til cremen har sat sig.

    Skriv et svar