Kagebazar.dk

Flødeboller med Chili og lakrids

Jeg fandt denne opskrift på verdens lækreste flødeboller på www.vivis-chili.dk, og de fleste der har smagt dem har kun rosende ord at sige, så vil du overaske nogen du kender med super lækre flødeboller så er det bare at komme igang i køkkenet 🙂

Du skal bruge:

  • 500 gram marcipan
  • 325 gram sukker
  • 1 1/4 dl vand
  • 150 gram pasteuriserede æggehvider
  • ca 400 gram overtrækschokolade
  • 4 toptsk engelsk lakridspulver
  • et par chili efter smag (2 modne bhut jolokia giver rimelig stærk chilismag)
  • 4 blade husblas

Sådan gør du:

Rul marcipanen til en pølse på ønskede flødebollers omkreds og skær den i skiver på ca 0,3-0,5 cm tykkelse, ønsker man en sej bund kan man bage dem ved 180 grader til de er let gyldne.

Læg husblas i blød i koldt vand, Blend Chili med vand og hæld det igennem en sigte op i en gryde med sukkeret, kog op og lad koge 3-5 minutter til det er blevet tykkere og en smule gyldent i kanten, imens piskes æggehviderne lige sammen, når sukkermassen er klar, piskes den i æggehviderne for fuld kraft, efter et par minutter tilsættes den opblødte husblas, og der piskes igen for fuld styrke til massen er kold, (ca 15-20 min) massen ligner nu marengs, så tilsættes lakridspulveret og der piskes til det er jævnt fordelt.

Massen kommes i en sprøjtepose med glat tyl og der sprøjtes en “klat” på hver marcipanbund, lad dem stå ca 30 min og sætte sig, inden du overtrækker dem med mørk chokolade.

Ønsker man at alle skal kunne spise dem, kan man med fordel lave dem med mild chili smag og så drysse flaming hot coconut på inden chokoladen stivner helt.

Det skal du bruge:

  • 1 tørret Bhut Jolokia
  • 3 tsk kokos

Sådan gør du:

Kom Chilien og kokos i en morter og bland det godt.