Kagebazar.dk

Chili Chokoladekage

En hot oplevelse der ikke er til at modstå

Du skal brug:

  • 250 gram smør
  • 250 gram mørk chokolade, min. 57%
  • 9 pasteuriserede æggeblommer
  • 9 pasteuriserede æggehvider
  • 250 gram flormelis
  • 1 lille Bhut Jolokia (ca 1,5 Gram) eller 2 Jalapenos
  • 100 gram mørk chokolade

Sådan gør du:
Smør og chokolade smeltes i vandbad. Smørret smeltes først med lidt af chokoladen, hvorefter resten af chokoladen tilsættes.

Æggeblommer og flormelis piskes hvide og luftige.

Æggehvider piskes stift.

Chokolade og æggemassen blandes først, hvorefter de stift piskede æggehvider vendes forsigtigt ned i til sidst.

½ af massen bages i en alm. bradepande eller springform ved 160 grader i cirka 35 minutter eller i muffinsforme ca 20 minutter de udvider sig en del så husk kun fyld formen 1/3. Den anden ½ del af massen vendes med de 100 gram smeltet chokolade samt chilien skåret i meget fine tern. Jeg kom chokolade og Chili i min minihakker og hakkede det fint inden jeg smeltede det i vandbadet.

Den bagte chokolade bund køles af. Chokolademassen med chili fordeles på hele kagen. Kagen sættes på køl mindst 4 timer før servering, så den er nem at skære ud.