Du skal bruge:
- 125 gram nødder
- 275 gram hvedemel
- 2 tsk bagepulver
- 1 tsk kanel
- 1/4 tsk ingefær
- 1/4 tsk muskatnød
- 300 gram sukker
- 1 tsk salt
- 2 æg
- 125 gram smør
- 1 dl mælk
- 3/4 kg æbler
Glasur:
- 80 gram smør
- 125 gram farin
- 2 1/2 spsk fløde
- 1 tsk vaniljesukker
- 200 gram flormelis
Sådan gør du:
Rist nødderne i ovnen ved 180 ca 5 min og lad dem afkøle inden du hakker dem groft
sigt mel sammen med bagepulver og krydderier, tilsæt sukker og salt og ælt så æg, smør og mælk i til du har en jævn lind dej. skræl og udkern æblerne skær dem i små stykker og vend dem i dejen sammen med halvdelen af nødderne, hæld dejen i en bradepande og bag den ved 180n grader i ca 35-40 minutter, lad den køle helt af inden den overtrækkes med karamelglasuren
Glasur:
Smelt smør i en gryde, tilsæt farin og lad det småkoge et par minutter, tilsæt fløde og lad det koge op, tag gryden af varmen og tilsæt så vaniljesukker, lad massen køle 15 minutter inden du sigter flormelis i pisker glasuren jævn og glat, smør på kagen og pynt med de sidste hakkede nødder.